Starta eget eller Egenanställning?

Admin Factory är baserat i Skåne med kontor i Malmö, Lund & Helsingborg. Vi är ett av få skånska egenanställningsföretag och också ett av de mest prisvärda i Sverige. Vi driver det under namnet ”The Freelance Factory

Du behöver inte säga upp dig från ditt vanliga arbete. Fatta några drastiska beslut, utan du kan ta det i din egen takt. Skulle du senare vilja starta eget så hjälper vi dig igång med detta då. Har du ett uppdrag kan du börja fakturera redan idag.

Egenanställning – fast anställning & eget företag

Egenanställning kan säga ligga mellan anställning och eget företag. Du hittar själv dina kunder och uppdrag, bestämmer priset på tjänsterna, betalningsvillkoren osv. men du slipper administrationen, moms, bokföring, deklarationer mm.

Är du Egenanställd hos oss behöver du inte ansöka om F-skatt, moms, firmaregistrering mm. Du kan lägga all kraft på att hitta kunder och sköta dina uppdrag på bästa sätt. Det ger dig frihet att starta i liten skala eller vara en sidoinkomst jämte ditt vanliga arbete.

Många fortsätter även när de omsätter mycket då det inte kostar mer än att driva eget företag.

Rätt till A-kassa

Ja, du har rätt till ersättning från din A-kassa enligt Lagen om Arbetslöshetsförsäkring, under förutsättning att du uppfyller villkoren i arbetslöshetsförsäkringen du tecknat.

De villkor du skall uppfylla är lagens definition utav en arbetstagare eller osjälvständig uppdragstagare. Är du egenanställd skall inte anses som företagare eller självständig uppdragstagare.

Vi hjälper dig om det behövs med att fylla i blanketter och andra frågeformulär från din A-kassa. Innan du kontaktar din A-Kassa rekommenderas att du alltid kontaktar oss för information och rådgivning.

Rätt till Avdrag

Du kan göra avdrag för vissa kostnader, t.ex tjänsteresor i uppdraget, traktamente och andra kostnader som direkt kan hänföras till uppdraget. Dock inte mer än halva fakturabeloppet per månad.

Försäkring

Arbetar du via oss omfattas du av ett bra försäkringsskydd som gäller olycksfall- och livförsäkring motsvarande TGL Tjänstegrupplivförsäkring

Pension

Ja du precis som vid en anställning så tjänar du in till din pension, önskar du öka dina pensionsinbetalningar till en privat pensionsförsäkring kan vi hjälpa till med detta också.

Vad kostar det att vara egenanställd?

Vi tar 5 % av faktura beloppet i avgift, en beräkning kan se ut så här.

Beräkning Egenanställnings företag Malmö Lund - Starta eget utan företag.