Visma har utsett ny branschexpert inom redovisning och revision Jan Söderqvist. Jan ska inspirera Sveriges redovisningskonsulter och redovisningsbyråer att öka sin lönsamhet och utveckla affärerna för Sveriges småföretag.

Jan ska inspirera Sveriges redovisningskonsulter också i Malmö och Lund

… Redovisningskonsulter som lägger sin tid på rådgivning och hjälp med affärsutveckling i stället för manuellt pappersarbete kan förändra sina kunders liv. Min drivkraft är att hjälpa fler byråer att ställa om till att utnyttja digitaliseringens möjligheter fullt ut, säger Jan.

Jan Söderqvist har arbetat med rådgivning åt små och stora redovisningsbyråer i Norden i 21 år. Numera coachar han byråer i Panalitix, ett koncept framtaget av digitaliseringsexperten Rob Nixon och lanserat i Sverige av Visma som The Perfect Firm. Han sitter också i juryn för Årets Framtidsbyrå, ett pris som delas ut årligen på branschorganisationen Fars branschdagar.

I rollen som branschexpert kommer Jan Söderqvist att bidra med kunskap och inspiration. Målet är att hjälpa redovisningsbyråer att i sin tur hjälpa sina kunder, Sveriges småföretag, att nå sina mål och utveckla affärerna. Han kommer också att vara tillgänglig för medier som behöver expertkommentarer.

– Det är få som kan lika mycket om utvecklingen inom redovisning och revision som Jan. Med honom i spetsen vill vi hjälpa Sveriges redovisningsbyråer att anpassa sig till kundernas, småföretagens, uppkopplade vardag, säger Daniel, vd för Visma.

En tidigare undersökning från Visma visar att nära sju av tio småföretagare i Sverige, 66 procent, vill ha en närmare och mer löpande kontakt med sin redovisningsbyrå. Spontana kontakter där konsulten ringer upp och frågar hur det går är ovanliga i dag. Bara fyra av tio småföretagare, 40 procent, uppger att det någonsin har hänt.

Samtidigt ligger svenska småföretag efter sina kollegor i andra länder när det gäller digitalisering, enligt EU:s statistikbyrå Eurostat. Bara elva procent av företagen är på en avancerad nivå när det gäller digital teknik. Siffran är lägre än i något annat nordeuropeiskt land och tydligt under det europeiska genomsnittet på 17 procent.

Vi tipsar också om Maskinuthyrning skoterutbildning Frösön Jämtland