Redovisningskonsult Redovisningsbyrå Malmö mer Rådgivning

Den svenska mjölkproduktionen minskade 2018

Den totala invägningen av mjölk under 2018 var 2 760 tusen ton. Det är en minskning med 57 ton eller 2 procent. Slakten ökade för samtliga djurslag, förutom kyckling.

Kockbrist i Norrbotten – Astar startar ny utbildning i Luleå med lokal aktör

​Det råder en extrem kockbrist i Norrbotten. Nu startar Astar en ny kockutbildning – i samarbete med Villgot Lokal & Mat och Vineyard Event & Konferens.

24Storage fortsätter expansionen

​24Storage har under de senaste månaderna öppnat två nya anläggningar i Stockholm, Alvik och Tumba, och etablerar nu ett flertal till under 2019.

Tekniska museet och Stora Enso bygger Stockholms smartaste byggnad i trä

Med Stora Enso som huvudpartner och donationer om 85 miljoner kronor kraftsamlar Tekniska museet för att skapa en interaktiv, digital lär- och testmiljö för vetenskapskommunikation – Wisdome. Det är en av de enskilt viktigaste satsningarna på Tekniska museet sedan det grundades för snart 100 år sedan. För detta ändamål ska en ny innovativ och hållbar byggnad i trä uppföras.

Kommuninvest i Sverige AB year-end report 2018: Kommuninvest strengthens its position on the municipal loan market

The Swedish local government debt office, Kommuninvest i Sverige AB, increased its share of local government borrowings from 51 to 55 percent during 2018 as its lending increased to SEK 354 (308) billion. Kommuninvest expects local government borrowing to have increased by 6 (4) percent in 2018 to SEK 637 (601) billion, corresponding to 13.4 (13.1) percent of GDP.

Radhusområde byggs med framtidens byggteknik

I Steninge Slottsby växer ett nytt bostadsområde fram. Med bibehållen hög kvalitet så byggs det snabbare och till lägre pris än vad konkurrenterna klarar av. En fullt digitaliserad byggprocess är hemligheten.

Sju län svarar EU om infrastruktursatsningar

De sju länen i Mälardalsrådets En Bättre Sits-samarbete har lämnat ett gemensamt svar till EU-kommissionen om EU:s satsningarna på transportinfrastrukturen 2007-2013 (TEN-T). En förlängning av den europeiska transportkorridoren med omfattning av samtliga sju län, ökade projektmedel och ett fortsatt helhetsperspektiv på transportinfrastrukturen efterfrågas av de sju länen.

Avensia årets Episerver-partner i EMEA-regionen

Avensia har tilldelats Episervers pris EMEA Partner of the Year för enastående prestationer i EMEA-regionen. Vinsten motiveras med att Avensia är Episervers snabbast växande partner i EMEA, levererar projekt med hög kvalitet och prestanda och har ett imponerande antal globala referenser.

Kärleken eller pengarna? En av sju svenskar har stannat i en parrelation av ekonomiska skäl

Det sägs att sann kärlek inte kostar. Men faktum är att pengar kan vara en viktig faktor bakom beslut om att stanna i eller lämna en relation. En färsk undersökning visar att 1 av 7 svenskar, 14 procent, har valt att stanna i en relation av ekonomiska skäl. Undersökningen visar även att var nionde person, 11 procent, svarar att pengar har varit en orsak till att en kärleksrelation har tagit slut.

Asiakastieto Group förvärvar Solidinfo.SE och stärker därmed positionen som ledande inom affärsinformation

UC Affärsinformation AB, en del av Asiakastieto Group, förvärvar Solidinfo.SE. Syftet med affären är att stärka positionen som marknadens ledande aktör inom affärsinformation.

Ny undersökning: Redovisningsbyråer ser ökad efterfrågan på rådgivning

Var tredje redovisningsbyrå i Sverige lägger mer tid på rådgivning i dag än för två år sedan. Ännu fler tror att efterfrågan på rådgivning kommer att fortsätta öka. Samtidigt har varannan byrå inte vidtagit några åtgärder för att möta utvecklingen, enligt en färsk undersökning från Visma.

Bjurfors på plats i Kristianstad – planerar redan för nästa steg

Mäklarfirman Bjurfors satsning tar sig vidare genom Skåne. Med en tydlig strategi för att ta till vara på synergieffekterna och flyttströmmarna i hela länet etablerar Bjurfors nu kontor i Kristianstad.

SPP 2018: Starka inflöden och heldigitalt tjänstepensionserbjudande

SPP redovisar ett resultat före skatt om 636 miljoner kronor för 2018. SPPs premieinkomst växte med 28,2 procent. Tillväxten är nästan uteslutande hänförlig till tjänstepensionsaffären.

Strawberry Publishing intar Sverige

Petter Stordalen-kontrollerade förlaget Strawberry Publishing etablerar sig på den svenska bokmarknaden och rekryterar två av Sveriges ledande förläggare för att leda satsningen och utveckla förlagets litterära profil. Bokförlaget Forums kommunikationsstrateg Sara Lindegren blir det nya bolagets sälj- och marknadschef.

Starkt resultat för Fortnox 2018

2018 blev ett mycket starkt år för Fortnox med god utveckling av såväl omsättning som resultat. Koncernens omsättning ökade under året med 37,5 procent till 374,4 Mkr, jämfört med 272,3 Mkr föregående år. Rörelseresultatet ökade från 62,7 Mkr till 102,1 Mkr och rörelsemarginalen för helåret blev 27,3 procent. Rörelseresultatet för fjärde kvartalet blev 28,7 Mkr.

BeratungsCenter Weimar-Nord erweitert und renoviert

Die Erweiterungs- und Renovierungsarbeiten im BeratungsCenter Weimar-Nord sind nach 15-monatiger Bauphase abgeschlossen.

Focus Nordic viib koos uue sukeldrooniga vee alla

Metsade ja majade kohal hõljuvad kaugjuhitavad droonid on saanud igapäevasteks. Chasing Innovation poolt loodud Gladius Mini võtab aga teise suuna – maapinna kohal hõljumise asemel see hoopis sukeldub, tuues otsepildi teie tahvelarvutisse või nutitelefoni kuni 100 meetri sügavuselt!