Många av de kända och framgångsrika kedjeföretagen är i själva verket lokalt ägda. Torsdag 15 oktober kan du utan förpliktelser eller kostnader möta franchiseföretag som vill etablera sig i Linköping samt få kunskap och inblick hur det är att vara Franchisetagare.

Seminariet leds av Franchisetorget sammanför franchisegivare med blivande franchisetagare. Redan förra året var de i Linköping.

 

Starta Eget Företag Malmö Lund Helsingborg
Starta Eget Företag

 Det var ett väl avvägt seminarium där både risker och möjligheter med franchising redovisades. Därför ställer vi upp som värd även i år, säger Mikael Johansson-Frode på Nulink.

 

Med sig har Franchisetorget två företag som vill etablera sig i Linköping. Det är Burger King och Pensionärspoolen. Båda kommer att finnas på plats under mötet. Dessutom finns ett 40-tal franchisegivare i bakgrunden, som är öppna för nya etableringar.

 

I Sverige finns runt 700 franchiseföretag. Det är ett väl beprövat affärskoncept som innebär att man betalar för att använda ett känt varumärke och inarbetat affärskoncept. Att det står t ex Burger King på skylten till restaurangen är en genväg till marknaden.

 

– Man är aldrig ensam, det finns alltid någon att kontakta som arbetar med samma saker, säger Ramona Byrö på Franchisetorget.

 

Samtidigt finns det exempel på oseriösa upplägg där franchisetagare kan råka illa ut.

 

Mer om risker och möjligheter blir det den 15 oktober kl. 18.00 hos Nulink på Storgatan 58 i Linköping.